Ga naar de inhoud


"Het is 2023. We kunnen alles kopen: Loopbanden voor honden, opblaasbbq's, roombotersnijhandvatten. Alles. Is. Te. Koop. Alles? BIJNA alles. Want waar koop jij zelfreflectie? Of een luisterend oor? Welke verkoper biedt jou troost? Of idealen? Kan jij dan bij geen één winkel terecht voor al jouw immateriële behoeften? Jawel, want vanaf nu is er De Laatste Winkel. Hier koop je een portie geduld, een schouderklopje van je vader en een beetje baldadigheid. De Laatste Winkel is daarmee de eerste winkel die het immateriële verkoopbaar maakt en zo het consumentisme echt afmaakt. Met jouw hulp kunnen we alle immateriële behoeften gaan verkopen. Gewoon. In de winkel. "Over de Laatste Winkel

De Laatste Winkel is een conceptueel kunstproject van Robin van Gelder opgezet en vormgegeven met Sebastiaan van Lunteren en Joost Stoof.

Wat is de Laatste Winkel?

DLW is een streven van consumenten en makers om al onze immateriële wensen in kaart te brengen en er aanbod voor te creeeren.

Waarom De Laatste Winkel?

In onze consumptiemaatschappij was bijna ALLES te koop. De belofte van elke vraag maakt aanbod is bijna waargemaakt. Bijna. Voor de kleinste materialistische wens is er inmiddels aanbod. Alle winkels zijn er. Bijna alle. Het ENIGE dat nog mist is een antwoord op al onze immateriele wensen. Die vind je bij ons: De Laatste Winkel

Hoe werkt De Laatste Winkel?

De laatste winkel werkt met het principe van vraag en aanbod. Als consumenten aangeven dat er een bepaalde vraag is dan gaan wij aan de slag met het aanbod. Dit aanbod wordt ontwikkeld ism ontwerpers, financiers, kunstenaars en de consumenten zelf.

Voor wie is De Laatste Winkel?

De Laatste Winkel is voor iedereen die ergens behoefte aan heeft of die iets zoekt voor iemand die ergens behoefte aan heeft. Dat kan alles zijn zolang het maar immateriele behoeftes zijn.

Ik snap er niks van zijn er ook professionals die dit uit kunnen leggen?

– Trouw: Te Koop: Een luisterend oor
– Parool: Kunstproject gooit eeuwige roem en schop onder de kont in de verkoop
– VICE: In Amsterdam opent binnenkort een winkel voor immateriele cadeautjes
– Radio 1:
– Originele Crowdfundfilmpje VoordeKunst: De Laatste Winkel